Luna

Do you familiar with the name of Alessandro Safina? If you do like opera music just like I do, maybe this name would wake up so many sweet memories within your mind. Yes, he is a tenor from Sienna, Italy. (see more on Wikipedia).

Sometimes I spend moment to hear his “Luna”, it was bringing a lot of memories back then – but not a true form memories, it was likely a fell from past that mirroring the present. Something tender when I used to stargazing or just look at a blue moon in a dark sky of night.

Yes, let me share the “Luna” by Alessandro Safina to you…

(Only you can hear my soul, only you can hear my soul)

Luna tu
cuantos son los cantos que escuchaste ya
cuantas las palabras dichas para ti
que han surcado el cielo solo por gozar
una noche el puerto de tu soledad
Los amantes se refugian en tu luz
sumas los suspiros desde tu balcon
y enredas los hilos de nuestra pasion
luna que me miras ahora escuchame

(only you can hear my soul)
Luna tu,
sabes el secreto de la eternidad
y el misterio que hay detras de la verdad
guiame que a ti mi corazon te oye
me siento perdido y no se..
No se que hay amores
que destruyen corazones
como un fuego que todo lo puede abrazar

Luna tu,
alumbrando el cielo y su inmensidad
en tu cara oculta que misterio habra
todos escondemos siempre algun perfil
Somos corazones bajo el temporal
angeles de barro que deshace el mar
sueos que el otoo desvanecera
hijos de esta tierra envuelta por tu luz
hijos que en la noche vuelven a dudar

Que hay amores
que destruyen corazones
como el fuego que todo lo puede abrazar
Pero hay amores
dueos de nuestras pasiones
que es la fuerza que al mundo
siempre hara girar

(only you can hear my soul)

Lyrics taken from lyricsdownload.com.

  Copyright secured by Digiprove © 2010 Cahya Legawa

Iklan

26 Comments

  1. woww .. i am sorry sir, really I do not know the name of Alessandro Safina but I’ll try to see the contents of his site ^_^

    salam hangat

    Suka

    Balas

  2. i thought he was a girl when i read the title….. Luna and A.safina..like my cousin’s name safina aurora… 😛 wekekekeke

    Suka

    Balas

  3. saya blum pernah mendengarkan sebuah lagu opera sampai habis. paling.paling tau sepotong dari kartun tom n jerry 😀

    kalau selera musik, saya open, asal jangan dangdut koplo dan house music, kalau dangdut tahun 70-an, telinga saya masih bisa menerimanya 😀 tapi belakangan saya lebih sering mendengarkan The last three letter, the thespian milik Alesana, dan beberapa musik klasik.

    Suka

    Balas

    1. Wid,

      Kalau musik klasik kan luas banget lapangnya, bahkan sekar agung (wirama) juga masuk dalam musik klasik kan? Sebenarnya kalau lagu “Luna” ini mungkin masuk ke dalam ranah kontemporer dibandingkan klasik.
      Kalau dangdut mungkin sejak dulu saya memang kurang suka, kalau musik asli Indonesia saya lebih suka keroncong 🙂

      Suka

      Balas

  4. I myself did not know him. Especially the song so often sung at the opera can not provide comment. But often I just watched an opera van java :mrgreen:

    Suka

    Balas

    1. Pak Sugeng,

      I was love watching OVJ, but lately I was to busy with some activities (but I’m certainly not an activist) – so I can’t watch it regularly.

      Suka

      Balas

      1. mas-mas….. anaku ku yang kecil jadi pecandu OVJ. kadang aku dampingi dengan ngasih penjelasan sedetail2nya tentang adegan2 nya. karena di sini dagelan yang tidak ada unsur kekerasan gak laku. Oops…. koq OOT sih, maaf mas.

        Suka

        Balas

        1. sugeng,

          Orang tua selayaknya memang mendampingi anak dalam menikmati tayangan televisi, sehingga bisa menyadur, menyaring dan memahami nilai-nilai positif dalam tayangan televisi.
          Tapi bukannya putra Pak Sugeng katanya ada di Pacitan?

          Suka

        2. Aku diberi punya amanah oleh NYA dengan membimbing dua orang anak. yang pertama ceweq yang di pondok pesantren dan yang kecil baru kelas 1 SD cowoq.

          Suka

        3. Wah, Mas Sugeng hebat banget, setia menemani anaknya nonton TV… 🙂 Layak ditiru saya nanti kalo udah punya anak. 😀

          Suka

        4. @asop: secara tayangan OVJ sangat mengocok perut sampai mules tapi anakku kan gak tahu kalau batang kayu & kursi yang dipakai mukul adalah bohong2an. Anakku cuman ngeliat kayu dipukulkan di kepala 😐

          Suka

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout /  Ubah )

Foto Google

You are commenting using your Google account. Logout /  Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout /  Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout /  Ubah )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.